Aldrik Dijkstra. (Archieffoto: Prospero/Bart Buijs)
Aldrik Dijkstra. (Archieffoto: Prospero/Bart Buijs) Almere DEZE WEEK

ChristenUnie Almere: ‘samenwerking PVV is heilloze weg’

Politiek

ALMERE – De ChristenUnie Almere noemt mogelijke samenwerking met de PVV in het provinciebestuur een ‘heilloze en doodlopende weg’.

Voorzitter Aldrik Dijkstra van de ChristenUnie Almere schrijft dat in de nieuwsbrief aan de leden van de partij. Momenteel wordt onderhandeld over een provinciale coalitie tussen ChristenUnie en BBB (Boer Burger Beweging), VVD, SGP en ook de PVV.
‘Wij hebben als bestuur van ChristenUnie Almere aan het provinciale bestuur laten weten dat we zeer ongelukkig zijn met het pad dat de provinciale fractie is ingeslagen voor wat betreft deze coalitiebesprekingen. Wat ons betreft is samenwerking met de PVV een heilloze en doodlopende weg’, schrijft Dijkstra die daarbij wijst naar de polariserende houding van de PVV in de afgelopen jaren en de tegengestelde standpunten die de partij al jaren predikt. ‘Samenwerking met deze partij is in onze ogen gedoemd om te mislukken en zou je vanuit politieke overwegingen niet moeten willen.’

Informatieavond

Op vrijdag 2 juni is er een informatieavond gepland over de voortgang van de coalitiebesprekingen. Op verzoek van de CU-fracties in Almere en Zeewolde is dat een dag later dan aanvankelijk was vastgesteld. Op donderdag kunnen deze (kritische) fracties niet aanwezig zijn omdat de gemeenteraad dan vergadert. Een aantal leden vermoedde dat die datum daarom opzettelijk was gekozen.

Bidden om wijsheid

‘We vragen jullie ook om te bidden voor onze politieke vertegenwoordigers’, adviseert Dijkstra in de nieuwsbrief. ‘Bidt om zegen en wijsheid, dat onze vertegenwoordigers de dingen doen en zeggen die naar de wil van God zijn.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto