De kustzone Almere Haven. (Foto: aangeleverd)
De kustzone Almere Haven. (Foto: aangeleverd)

Raad vergadert donderdag op locatie over Kustzone Haven

Politiek

HAVEN CENTRUM - De raad vergadert komende donderdag tijdens de Politieke Markt over het ontwerp-bestemmingsplan voor de kustzone in Almere Haven. Voor het eerst sinds de corona-pandemie gebeurt dat weer op locatie: vanaf 19 uur is iedereen welkom in kerkcentrum de Goede Rede aan de Kerkgracht. Aanmelden is niet nodig.

De raad wil met inwoners in gesprek over het ontwerp-bestemmingsplan voor de kustzone. De gemeente wil het plan ter inzage leggen, zodat inwoners erop kunnen reageren. Deze bijeenkomst is een soort vooroverleg. Geïnteresseerden kunnen komen luisteren of met de gemeenteraadsleden praten over het ontwerpplan. Pas daarna wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd en kunnen zienswijzen (of bezwaren) worden ingediend. 

Herinrichting

Er zijn al jaren ideeën over het herinrichten van het gebied rond de jachthaven en het strandje in Haven. Het gaat om het buitendijkse gebied. Daar is sinds de begindagen van Almere nog weinig aan veranderd. Nu is er de jachthaven, het zwemstrand, een restaurant en het surfstrandje met uitspanning. Daarnaast zijn hier stukken groen met bosschages, wandelpaden en open veldjes. Ook de kanovereniging, scouting en de reddingsbrigade hebben er hun onderkomen. Het centrale idee is om dit hele gebied te verbeteren, er woningen en een hotel in te herbergen en ruimte te geven aan recreatie. Daarvoor moeten wel een aantal van de bestaande dingen verhuizen om plaats te maken voor onder meer nieuwe woningen en een hotel.

Inspreken

Iedereen is dus welkom, komende donderdag. Het is ook mogelijk om de gemeenteraadsleden officieel toe te spreken. Wie wil inspreken moet dat wel van tevoren even aangeven. Dat moet uiterlijk donderdag voor 12.00 uur gedaan zijn, via het e-mailadres raadsgriffie@almere.nl..

Klik hier voor meer informatie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto