Sander Fokkens van camping Waterhout. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Sander Fokkens van camping Waterhout. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Camping Waterhout midden in de natuur

Algemeen

‘Er kwamen zelfs mensen op de tractor om te kamperen’

Camping Waterhout midden in de natuur

Door Robert Mienstra

NOORDERPLASSEN – De camping Waterhout op het Schateiland bij de Noorderplassen is gezellig vol. Veel kampeerders zijn op de fiets weg, een groepje kinderen speelt in de speeltuin. Op het zonnige terras van brasserie ‘Tien’ genieten mensen van koffie en taart en van een vroeg biertje.

De meeste kampeerplaatsen zijn bezet. Kampeerders wanen zich midden in de natuur terwijl de stad Almere toch op een steenworp afstand ligt. De camping is het derde seizoen in gegaan. Ondanks de coronacrisis wisten vorig jaar de kampeerders Waterhout goed te vinden. “Eigenlijk draaiden we toen ook best”, vertelt Sander Fokkens van Waterhout. “Nu zitten we bijna vol. Vorig jaar hadden we rond de 50 seizoenplaatsen verhuurd, nu 85. Van de 205 plekken, zijn er vandaag 195 bezet.”

Natuur

Ondanks de bezetting ademt de camping rust. Het Schateiland gaat volledig op in de omliggende natuur. “Er is een natuurbuffer aan de kant van het Trekvogelpad”, vertelt Fokkens. “En natuurlijk krijgen we bezoek van veel vogelsoorten uit de natuurgebieden om ons heen. ’s Avonds hoor je de uilen en verder zie je hier ijsvogeltjes, heel veel zwaluwen, de koekoek, groenlingen en de buizerd. Over die natuur hebben we contact met de vogelwacht en het Flevolandschap. Dat heeft een prachtige natuurwandeling uitgezet naar het Wilgenbos. Zelf zorgen we goed voor de vleermuizen omdat de verlichting daarvoor is aangepast. En belangrijk, die verlichting brandt op zonne-energie.”

Oerbos

Vanaf de camping zijn de Noorder- en Lepelaarsplassen wandelend en fietsend te bereiken. Via de nabijgelegen Trekvogelbrug kunnen de kampeerders makkelijk naar de vogelkijkhutten en een tochtje naar het ‘oerbos’ het Wilgenbos en het Vaartsluisbos is voor vogel- en natuurliefhebbers een aanrader. Ook de Oostvaardersdijk bij het Markermeer is op de fiets in twintig minuten te bereiken.

Tractor

Op dit moment ontvangt de camping voornamelijk Nederlandse kampeerders. “Ze zijn er ook uit België en Duitsland”, zegt Fokkens, “en veel Almeerders. Gisteren kwam er een familie uit Assen. Met de tractor die een oude schaftwagen voorttrekt.”

Met de boot

De Brasserie ‘Tien’ op Waterhout is een populaire pleisterplaats voor de campinggasten. “Maar ook fietsers en wandelaars komen hier vaak langs”, zegt Fokkens. “Het is ook mogelijk om hier met de boot achter de brasserie aan te meren. We hebben regelmatig mensen die hier met de boot een paar nachtjes blijven.”

Camping Waterhout
Trekvogelweg 10
1316AM Almere
036-5470632
info@waterhout.nl
www.waterhout.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto