De Almeerse zanger Mits opende vrijdag het driedaagse festival in het amfitheater Castellum. (Foto: Erik Frings)
De Almeerse zanger Mits opende vrijdag het driedaagse festival in het amfitheater Castellum. (Foto: Erik Frings)

Gezellige sfeer tijdens festival ALLY Amfitheater

Algemeen

ALMERE – Waar grote evenementen deze zomer moesten worden afgeblazen, konden kleine festivals als het ALLY Amfitheater gelukkig wel doorgaan. Na het succes van vorig jaar organiseerde het coronacollectief Allynaarbinnen afgelopen weekend in samenwerking met podium De Meester de tweede editie van dit driedaagse familiefestival in het amfitheater Castellum nabij kasteel Almere.

“Het was weer een feestje, zowel voor de bezoekers als de artiesten. Dat is waar we het voor doen”, aldus Stefano Hennevelt namens de organisatie. Het ALLY Amfitheater werd vrijdag geopend door de Almeerse Nederpopzanger Mits Mitchell en 80’s coverband The Royaltease. Op het driedaagse programma stonden verder uiteenlopende acts op het gebied van muziek, comedy en theater. Zo was er zaterdagavond een Comedy Night en zorgden de Almeerse zangers Danny Lit en Wesly Bronkhorst voor een Hollands meezingfeestje.

Zondag zat het weer een beetje tegen, maar de regen kon de bezoekers niet deren. Gehuld in poncho’s genoten de jeugdige bezoekers van twee kindervoorstellingen. Het festival werd zondagmiddag afgesloten met optredens van verschillende lokale Almeerse artiesten. Zo gaf de jonge zangeres Lynn, bekend van The Voice Kids, haar eerste echte optreden en zong Mariëlle Flens haar eigen nummers die ze in coronatijd heeft geschreven.“ 

Het festival was wederom geslaagd, ondanks het af en toe wat mindere weer”, zegt Stefano Hennevelt. “Er was weer een gezellige sfeer en we hebben enorm genoten met zijn allen.”




Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto