Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Feestelijk Sinterklaasconcert en kerstprogramma bij Nieuw Podium Klassiek Almere

Uitgaan

BUITEN – De vrijdagavondconcerten van het Nieuw Podium Klassiek Almere kan weer doorgaan. Zo is er op vrijdag 4 december een feestelijk Sinterklaasconcert door en voor kinderen, en op 18 december staat er een sfeervol kerstconcert op het programma. De concerten vinden plaats in De Wegwijzer aan de Makassarstraat langs de Evenaar.

De Russisch-Almeerse zangeres en accordeoniste Elnara Muermans geeft vrijdag 4 december samen met haar eigen kinderkoor Grandi Piccoli twee Sinterklaasconcerten, van 16.30 tot 17.30 uur en van 19.30 tot 20.30 uur. Onder haar leiding zingen de jonge Almeerse zangtalenten verschillende nummers in het Nederlands, Engels, Italiaans en zelfs Russisch. Elnora vertelt bij elk lied iets over de achtergrond. Sinterklaas heeft ook beloofd langs te komen met zijn pieten en voor elk kind is er een Sinterklaascadeautje. Tickets voor kinderen kosten 5 euro en volwassenen betalen 12 euro.

Kerstconcert

Op vrijdagavond 18 december staat er een sfeervol kerstconcert op het programma. “Aanvankelijk hadden we een kerstconcert van een Russisch koor gepland, maar vanwege de coronaregels is dat nu niet mogelijk. We presenteren nu een muzikaal kerstprogramma”, vertelt violist Igor Ruhadze, initiatiefnemer van het Nieuw Podium Klassiek Almere. Samen met Vital Stakhievich brengt hij een programma met populaire klassieke kerstmuziek van het bekende Ave Maria en Schubert tot Rachmaninoff en Tchaikovsky.

Veilig te bezoeken

“Onze concerten zijn veilig te bezoeken. In de grote ruimte kan goed afstand worden gehouden en uiteraard worden de coronaregels strikt nageleefd”, benadrukt Ruhadze. “We zijn heel blij dat onze concertreeks kan doorgaan. Dankzij steun van het Cultuurfonds Almere kunnen wij ook in 2021 verder met het Nieuw Podium Klassiek Almere. Wij hopen zoveel mogelijk Almeerders warm te maken voor klassieke muziek. Ook mensen die normaal niet zo snel naar een klassiek concert zouden gaan, willen wij uitnodigen om hier toch eens kennis mee te maken. Kom het eens ervaren”

Meer informatie en kaarten via www.npka.nl

Elnara Muermans geeft vrijdag 4 december samen met kinderkoor Grandi Piccoli twee Sinterklaasconcerten in De Wegwijzer. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto