Afbeelding

Het weer deze week

Weer

Pas tijdens weekend droger  

ALMERE - Wisselvalligheid troef is het credo tot het weekend. Regen, losse gure buien en veel wind bepalen het weerbeeld in Almere tot zaterdag. Tijdens het weekend belooft het droger tot geheel droog te worden. 

Flinke verschillen in temperatuur tussen het midden van de week en de dagen richting weekend zijn er trouwens. Wordt het op woensdag nog bijna 20 graden! Op donderdag en vrijdag is het een jas frisser met amper 12 tot 13 graden op de thermometers. Deze vlotte thermische afwisseling van de wacht heeft natuurlijk te maken met de verandering van luchtsoort. Tot en met woensdag is dat nog een flink deel subtropische lucht afkomstig uit Spanje en Frankrijk. Daarna ruimt de stroming naar west tot noordwest en wordt maritiem polaire lucht meegenomen vanaf Engeland. Het voordeel van de aanwezigheid van die koelere lucht is dat die ook droger is en ruimte voor de zon toelaat.

Maar eerst dus flink wat regenperikelen op woensdag tot en met vrijdag. Er kan zo’n 10 tot 15 millimeter water vallen tot zaterdagmiddag in zuidwest-Flevoland en lokaal nog wat meer. Tijdens het weekend bivakkeren we dus waarschijnlijk op een vluchtheuvel van hoge druk tussen de depressies in. Later op zondag of anders op maandag wel kan de regenkans alweer toenemen vanuit het westen. Waarschijnlijk houden we dit onbestendige oktoberweer tot rond de maandwisseling. Zelfs de eerste novemberweek kan nog weinig verandering geven in eerste instantie. Hoewel de kans op meer invloed van hoge druk dan wel toeneemt. Oktober 2021 is ongeveer een graad te zacht verlopen tot nu toe. Uiteindelijk zal de maand op iets boven normaal gaan uitkomen qua gemiddelde.


Woensdag min. 11, max. 18, wind zw. 5, neerslag 90% en zon 25%

Donderdag min. 8, max. 12, wind w. 5, neerslag 85% en zon 35%

Vrijdag min. 8, max. 11, wind nw. 5, neerslag 85% en zon 35%

Zaterdag min. 9, max. 13, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 55%

Zondag min. 10, max. 13, wind zzw. 3, neerslag 30% en zon 55%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto