Afbeelding

Ronduit fraai hemelvaartweekend

Weer

ALMERE - We staan aan de vooravond van een periode met formidabel weer die tenminste aanhoudt tot en met het hemelvaartweekend. Daarna neemt de kans op enkele buien toe, maar volgt er waarschijnlijk geen gevoelige weersomslag. De temperaturen blijven op niveau.

Doordat de afgelopen weken regelmatig ruim voldoende neerslag viel en er enkele tamelijk warme dagen volgden, leek de natuur te exploderen als het ware. Ook nu is dat nog volop het geval. Het frisgroene gras groeit soms met enkele centimeters per dag en de meeste bomen staan al dik in het kersverse gebladerte. Met warmte en ook veel zon in het vooruitzicht gaat dit proces voorlopig nog door. 

Het traditionele neerslagtekort in het voorjaar is gelukkig niet aan de orde anno 2023. Velen zijn daar blij mee (zeker de agrarische sector). Een krachtige uitloper van het Azorenhoog fuseert met een ander hogedrukgebied boven het noordwesten van Rusland. Deze toenadering die leidt tot een serieuze mariage idéal, gaat ons voortreffelijk droog en zonnig weer opleveren het tweede deel van de week inclusief het weekend. 

Drogende noordoostenwinden gaan continentale lucht aanvoeren die aanvankelijk nog niet bepaald warm is, maar in de loop van het weekend komt de temperatuur royaal boven de 20 graden uit met maxima tot zelfs bijna 25 graden in Almere en omgeving. De nachten zijn aanvankelijk nog fris met richting donderdag zelfs een nachtvorstkansje. Het weerbeeld zal gekenmerkt gaan worden door veel zon met wat kleine stapelwolken zo nu en dan. 

Voor zeilers en surfers wordt het zonder meer puik op het water bij windkracht vier. Ook tijdens de al lange avonden blijft het nog gerieflijk toeven op het balkon, terras of in de tuin.Volgende week volgt dus een tijdelijke verstoring met een buienkans en koeler weer.

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 7, max. 14, wind no. 3-4, neerslag 20% en zon 65%
Donderdag min. 4, max. 17, wind no. 3-4, neerslag 20% en zon 60%
Vrijdag min. 6, max. 19, wind no. 3-4, neerslag 5% en zon 70%
Zaterdag min. 9, max. 22, wind no. 3-4, neerslag 20% en zon 75%
Zondag min. 10, max. 25, wind ono. 3-4, neerslag 20% en zon 70%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto