(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Politie waarschuwt opnieuw voor ‘babbeltruc’

112

ALMERE - Politie Almere waarschuwt op Facebook opnieuw voor ‘babbeltrucs’ die nog altijd worden toegepast. Zo kreeg een ouder echtpaar in de Filmwijk bezoek van twee mannen die zeiden dat zij de waterdruk bij hen moesten meten, omdat de druk in de flat waarin zij woonde niet goed zou zijn. 

Met een mooi praatje kwamen ze de woning binnen, aldus de politie. Binnen in de woning is de ene man met de bewoner de ‘waterdruk gaan meten’ in de keuken. De andere man zou dat in de badkamer doen. Helaas bleek het een babbeltruc te zijn. Na een aantal minuten verlieten de mannen de woning en later bleek dat er veel contant geld was weggenomen. Hoeveel geld dit was en waar het geld lag mag de politie in het belang van het onderzoek niet delen. 

“Doe NOOIT zomaar de deur open als u geen bezoek verwacht”, waarschuwt de politie. “Controleer ALTIJD of de personen ook echt van een (energie- of water) bedrijf zijn. Dit herkent u aan de kleding met bijbehorende logo’s en de legitimatiebewijzen die zij dragen en moeten tonen. Krijgt u een onderbuikgevoel bij een soortgelijk bezoek? Laat ze niet binnen en bel 112.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto