De explosie aan de Bolacaciahof zorgde voor veel beroering in de wijk. (Foto: HV Almere)
De explosie aan de Bolacaciahof zorgde voor veel beroering in de wijk. (Foto: HV Almere)

Weer verdachte aangehouden voor explosies

112

PARKWIJK – De politie heeft een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie op een woning in de galerijflat aan de Bolacaciahof op 27 december 2023.

De explosie aan de Bolacaciahof was één van de meerdere explosies die in december plaatsvonden in de stad. Aan de hand van een grootschalig onderzoek vermoedt de politie dat er een mogelijk verband is tussen alle explosies. Ook wordt in het onderzoek een link gelegd met andere incidenten de afgelopen periode, zoals een geweldsincident in een woning op de Borneostraat op donderdag 9 november 2023.

Eerdere aanhoudingen

De afgelopen periode werden al eerder een 33-jarige man uit Rotterdam, een 16-jarige Almeerse jongen en een 16-jarige Amsterdamse jongen aangehouden voor betrokkenheid bij een van de explosies in Almere. 

Onderzoek gaat verder

Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Mensen die informatie hebben wordt verzocht dit met de politie te delen. Dat kan via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan door (gratis) te bellen naar 0800-7000. Ook anoniem melden bij de politie is mogelijk via Team Criminele Inlichtingen (TCI) door te bellen naar 088 – 66 17 734.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto