(Foto: HV Almere)
(Foto: HV Almere)

Woningen ontruimd na explosie Parkwijk, politie zoekt getuigen

112

PARKWIJK - In Parkwijk zijn woensdagavond tien woningen ontruimd na een explosie bij een appartementencomplex aan het Bolacaciahof. De hulpdiensten hebben opgeschaald en zijn massaal ter plaatse. Het pand is zwaar beschadigd, maar er is niemand gewond geraakt meldt de politie.

Op het Bolacaciahof heeft rond 19:10 uur een flinke explosie plaatsgevonden. Een toegangsdeur en ramen van een appartementencomplex zijn daarbij gesneuveld. De politie en brandweer waren in groten getale aanwezig rond het Bolacaciahof in Parkwijk. 

Het gebied werd afgezet en woningen werden ontruimd, bevolkingszorg is opgeroepen en er is opgeschaald naar GRIP 1. Ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer en de Teamleider Explosieven Veiligheid zijn opgeroepen.

Geëvacueerde bewoners werden opgevangen in de Levend Water Kerk aan de Parkwijklaan. Twee woningen zijn voorlopig nog  onbewoonbaar. De andere bewoners konden rond één uur weer naar huis.

Bron: HV Almere


Hulpdiensten waren massaal ter plaatse. (Foto: Robert Mienstra) 

Onderzoek

De recherche is een onderzoek gestart en onderzoekt of de explosie verband houdt met eerdere explosies. De politie kan de hulp van getuigen daarbij goed gebruiken. Wie op deze bewuste avond in de omgeving van de Bolacaciahof iets verdachts heeft gezien, of camerabeelden heeft waarop iets te zien is (bijvoorbeeld van een deurbelcamera), wordt verzocht dit te delen met de politie. Bel 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Opgeschaald

Het is de zoveelste explosie in Almere dit jaar. Dit was vorige week aanleiding voor de VVD om een spoeddebat aan te vragen. Burgemeester Hein van der Loo zei tijdens dat debat in de gemeenteraad dat de politie de inzet omtrent de explosies heeft opgeschaald naar aanleiding van de incidenten in Almere. Hij zei ook contact te hebben met andere regio’s in het land om gezamenlijk een integraal plan van aanpak op te zetten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto