René Verschuren en Wim Sluijs reikten het eerst exemplaar uit aan wethouder Jesse Luijendijk. (Foto: Fred Rotgans)
René Verschuren en Wim Sluijs reikten het eerst exemplaar uit aan wethouder Jesse Luijendijk. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Boek over biodiversiteit in Almere

Boekentips

ALMERE - De Vogel- en Natuurwacht Flevoland heeft woensdag het eerste exemplaar van het boek ‘Van Dwergmuis tot Stadsreus’ uitgereikt aan wethouder Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren. 

Het boek gaat over de biodiversiteit in Almere en is geschreven door kenners op het gebied van onder andere planten, vogels, vlinders, (korst)mossen, kevers en bomen. Veertien auteurs hebben hun expertise en enthousiasme over de Almeerse natuur in twintig hoofdstukken aan het papier toevertrouwd, aangevuld met kleurrijk fotografisch werk. 

‘Van Dwergmuis tot Stadsreus’ is geheel in eigen beheer uitgegeven door de Vogel- en Natuurwacht Flevoland. De wethouder kreeg het boek uit handen van Wim Sluijs namens de redactie en René Verschuren vanuit het bestuur. In het bijzijn van een aantal auteurs, redactieleden en fotografen vond de overhandiging woensdag plaats in het nieuw aangelegde parkje op de Stadhuispromenade.

 Het boek kost 22,95 euro en is te bestellen via via marketing@vogelwachtflevoland.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto