Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Cursus vogelherkenning start in september

Algemeen

ALMERE – Is het een roodborstje, een baardmannetje of een merel? Wie vogels wil leren herkennen kan in september terecht bij de Vogel- en Natuurwacht Flevoland. Die organiseert een cursus Vogelherkenning.


De cursus bestaat uit elf theorie-avonden en praktijkochtenden. De instructieavonden zijn één keer per maand op woensdag, aanvang 20.00 uur in Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders aan de Oostvaardersbosplaats 1. De excursieochtenden vinden plaats op de zaterdag daaropvolgend, start rond 9.00 uur, op een geschikte locatie in Flevoland.
De cursus begint op woensdag 6 september en eindigt begin juni 2018. Tijdens de cursus worden thema’s behandeld als vogels in tuin, bos en park, zangvogels, roofvogels en uilen, ganzen en zwanen, eenden, steltlopers, meeuwen en sterns, riet- en moerasvogels, biotoopkennis, vogeltrek, zang en determinatie van vogels. Er wordt gestart met drie groepen op elk een ander niveau: basis, vervolg en afronding. Ook na de afronding betekent het niet dat er niks meer te leren valt. De kosten voor de cursus, inclusief lesmateriaal en een vogelgids, bedragen slechts 40 euro.
Deelname is uitsluitend mogelijk voor donateurs die minimaal 15 euro per jaar betalen. Aanmelden (bij voorkeur voor 25 augustus) kan via het inschrijfformulier op de website: www.vogelwachtflevoland.nl. Mail naar cursus@vogelwachtflevoland.nl voor meer info.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto