Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Begroet de Zomer bij bezoekerscentrum De Trekvogel

Algemeen

OOSTVAARDERSDIEP - Kom lekkers proeven op de streekmarkt, ontdek de natuur van De Lepelaarplassen en doe mee aan leuke en sportieve activiteiten voor jong en oud. Begroet de zomer is een gezellig evenement van Het Flevo-landschap voor het hele gezin. Kom dus langs op zondag 25 juni tussen 11.00 en 17.00 uur bij bezoekerscentrum De Trekvogel aan het Oostvaardersdiep 16, tegenover de Blocq van Kuffeler.


Proef jam, honing, oerbrood of appelsap uit Flevoland. Koop onbespoten plantjes en eet biologische soep of een pannenkoek met stroop. De biologische boerderij-ijsjes zijn zelfs zo lekker dat mensen er graag een paar kilometer voor omfietsen. Op de streekmarkt van Begroet de Zomer zijn zondag nog veel meer lekkere en biologische producten te koop.

Dieren dichtbij

Al eens een bever en zijn grote tanden van dichtbij gezien? In Bezoekerscentrum de Trekvogel zijn de bever en andere bewoners van het gebied De Lepelaarplassen van dichtbij te bewonderen. Hier krijgen bezoekers antwoord op vragen als hoe leven uilen leven en wat eten zij? Ook wordt er geknutseld en geschilderd. Buiten is een sportief hindernissenparcours en kan een potje boerengolf gespeeld worden of de uitdaging aangegaan worden om de hoogste piramide te bouwen. Op het Monmartrepleintje tonen kunstenaars uit de regio hun werk en geven zij inspirerende workshops waarin zij de fijne kneepjes van het aquarel schilderen, boetseren of houtbewerking onthullen.
De toegang is gratis. Een kaart om deel te nemen aan diverse activiteiten kost 5 euro. Meer informatie: www.flevo-landschap.nl/begroetdezomer.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto