Een goede start in het leven is enorm belangrijk. (Foto: AdobeStock)
Een goede start in het leven is enorm belangrijk. (Foto: AdobeStock) FESENKO MAKSYM

Afspraken zorginstanties over goede start voor allerkleinsten

Algemeen

ALMERE – Bestuurders van zorgorganisaties en wethouder Roelie Bosch hebben afspraken gemaakt om de kansen van baby’s en peuters uit kwetsbare gezinnen in Almere te vergroten.

De eerste 1000 levensdagen zijn cruciaal voor die goede start. De zorgprofessionals in Almere kijken daarom samen welke kwetsbaarheden zij zien bij (aanstaande) ouders en wat de ideale werkwijze is om deze kwetsbaarheden het hoofd te bieden. De nieuwe afspraken zijn vastgelegd in de intentieverklaring ‘Kansrijke Start’. Daarmee moet de samenwerking sterker worden. Wethouder Roelie Bosch is enthousiast over de samenwerking en de versterking van de werkwijze die Kansrijke Start met zich meebrengt: “Wat je in het begin goed neer zet, hoef je later niet meer te repareren. Investeren in de eerste 1000 dagen is daarom van groot belang.”  

Kansrijke Start

Met Kansrijke Start wordt in Almere gewerkt aan het vroeger opsporen van angst, stress en depressie na de bevalling. Dit najaar volgen alle kraamverzorgenden, jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen die zich bezig houden met kinderen van 0 tot 4 jaar een scholing over het signaleren van dit soort problemen. Dit alles moet leiden tot beter en sneller kunnen helpen van ouders met depressieve klachten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto