De bewoners hebben spandoeken opgehangen. (Foto: aangeleverd)
De bewoners hebben spandoeken opgehangen. (Foto: aangeleverd)

Bewoners Kiekendief zijn Woonzorg Nederland zat

Algemeen

STAD CENTRUM - Bewoners van de aanleunwoningen bij de Kiekendief zijn de handelswijze van Woonzorg Nederland zat. Dit weekend hebben zij spandoeken opgehangen om hun onvrede te uiten.

De bewoners deden in deze krant al herhaaldelijk hun beklag. Zo was er een bewoner die tijdens de hittegolf hun woning nauwelijks konden ventileren. Met Kerstmis bleek de voordeur niet goed te werken, waardoor bewoners, en bezoekers, niet naar binnen konden. Maar er zijn meer bezwaren. Zo zijn er al heel lang storingen aan de lift, waardoor bewoners vast komen te zitten. De bewoners zijn ontevreden over de wijze waarop Woonzorg de problemen aanpakt. Volgens een bewoner doet de lift het momenteel helemaal niet, waardoor met name bewoners die slecht ter been zijn niet naar buiten kunnen, zoals Rob Krol. Krol rijdt thuis vanwege een amputatie in een elektrische rolstoel, waarmee hij normaal gesproken via de lift naar zijn scootmobiel gaat. Alleen kan dat nu niet meer en moet hij noodgedwongen thuis blijven.

Stoeltjesliften

Afgelopen vrijdag zijn er stoeltjesliftjes aangebracht in het trappenhuis, waar de bewoners ontevreden over zijn, omdat halverwege de trap overgestapt moet worden op een andere stoeltjeslift. Verder komen er regelmatig lekkages voor in het verouderde pand en moet er volgens de bewoners broodnodig onderhoud worden gedaan. Klagen helpt volgens hen niet. Ook in deze krant liet Woonzorg vaak weten dat er niets aan de hand is, of problemen snel worden verholpen. De bewoners zeggen daar echter niets van terug te zien en hopen met dit nieuwe protest dat Woonzorg Nederland een keer het woord zorg nakomt.


De bewoners hebben spandoeken opgehangen. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto