Een van de Hoge Ringen ging kapot tijdens een storm. (Archieffoto: Bob Friedländer)
Een van de Hoge Ringen ging kapot tijdens een storm. (Archieffoto: Bob Friedländer)

Petitie Hoge Ringen bijna 600 keer ondertekend

Algemeen

ALMERE - De petitie voor het terugplaatsen van de Hoge Ringen is al bijna 600 keer ondertekend. Volgende week wil de stichting Kunstambassadeurs de handtekeningen met een advies overhandigen aan de afdeling Cultuur van de gemeente Almere. 

Tijdens de aanleg van de Hogering in de jaren ‘80 kwam de projectleider op het idee om een kunstwerk langs de weg te plaatsen. De aannemer laste vervolgens van staalplaat de twee ringen en monteerde deze op twee overgebleven spuitbuizen. Voor veel reizigers en bewoners werden de Hoge Ringen een herkenningspunt. In 2001 werden ze zelfs landelijke beroemd, toen Dennis P. stal gestolen diamanten in één van de ringen verstopte. In 2015 zorgde een storm ervoor dat één van de ringen kapot ging. Hierop werden beide kunstwerken verwijderd. Na een speurtocht zijn allebie de ringen teruggevonden. Een is verwerkt in een rotonde aan de Neonweg, de tweede ligt achter de Kringloper Kruidenwijk. 

Stichting Kunstambassadeurs pleit voor het terugplaatsen van deze markante ‘kunstwerken’ en startte een petitie. Op hogeringen.nl/ kan deze worden ondertekend. Daar kunnen ook herinneringen, anekdotes en ideeën worden gedeeld.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto