Een bedrijfsverzamelpand op de Steiger is verwoest door een grote brand. (Foto: HV Almere)
Een bedrijfsverzamelpand op de Steiger is verwoest door een grote brand. (Foto: HV Almere)

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw op De Steiger

Algemeen

HAVEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een grote brand gewoed op bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven. Een bedrijfsverzamelgebouw is volledig uitgebrand. 

De brand brak rond 03:15 uur uit in een bedrijfsverzamelgebouw aan De Steiger. De brandweer schaalde op naar ‘Zeer grote brand’ en zette veel materiaal en personeel in om de brand te bestrijden. Er werd onder andere gebruikgemaakt van een groot watertransport en een droneteam. De Steigerdreef was lange tijd afgesloten voor verkeer. Rond 06:30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Bij de brand raakte niemand gewond.

In het pand was onder andere de nieuw geopende kapsalon Beauty by You gevestigd. "Na een wervelende start is onze droom in duigen gevallen", meldt eigenaresse Henny Hiemstra in een emotioneel bericht op Facebook. "Tot onze grote schrik hoorden we dat het pand na een verwoestende brand compleet verloren is gegaan. De verbijstering is enorm. We zullen alle energie nodig hebben om dingen te regelen en van de schrik te bekomen."

De brandweer was tot zaterdagochtend bezig met nablussen. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.


(Foto: HV Almere) 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto