(Foto: HV Almere)
(Foto: HV Almere)

Brand onder controle, groot deel van De Vaart nog afgesloten

Algemeen

DE VAART - Een groot deel van bedrijventerrein De Vaart is in verband met de grote brand nog steeds afgesloten. Verkeer kan de Grote Vaartweg nog niet gebruiken en moet omrijden. De brand is inmiddels onder controle, zo laat Brandweer Flevoland weten. Gebouwen worden met kranen uit elkaar getrokken om de laatste vuurhaarden te blussen. Het NL-Alert is inmiddels opgeheven. 

Bij een bedrijfspand op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten brak dinsdagavond een grote brand uit. Volgens de brandweer zijn onder andere een kringloopwinkel en een kledingopslag in vlammen opgegaan.  Een woordvoerder van de brandweer vertelde woensdagochtend dat de inzet in de nacht goed is verlopen. Aan het begin van de ochtend zijn de brandweerlieden afgelost door een peloton uit de regio Gooi en Vechtstreek. 

Opnieuw wordt bevestigd dat er bij de brand geen gewonden zijn gevallen. De woordvoerder benadrukt nog dat het erg druk is en dat het bedrijventerrein niet goed bereikbaar is. Werknemers worden opgeroepen waar mogelijk thuis te werken. Hoewel de meeste automobilisten begrip tonen voor de situatie, ontstaan er ook irritaties. Verschillende voertuigen zijn via fietspaden en groenstroken en over brandweerslangen gereden om hun bestemming te bereiken. Een medewerker van de gemeente is door een auto aangereden. Het is niet bekend hoe deze persoon eraan toe is. De politie heeft aandacht voor dit rijgedrag en er worden bekeuringen uitgedeeld.

Het recyclingperron aan de Vlotbrugweg blijft de hele dag gesloten. Het is nog onduidelijk hoelang de werkzaamheden duren en wanneer de afsluitingen kunnen worden opgeheven. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto