Een leesclub is leuk en interessant (Foto: aangeleverd)
Een leesclub is leuk en interessant (Foto: aangeleverd)

Leesclubs literatuur in Almere zoeken nieuwe leden

Boekentips

ALMERE – Twee literaire leesclubs in Almere zoeken nieuwe leden. Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Een boek wordt dan met andere ogen bekeken waardoor ook nieuwe dingen worden ontdekt. Bovendien ontmoet je leuke mensen.

De Leesclub Almere komt elke dinsdagochtend bij elkaar, roulerend bij de deelnemers thuis. Het is een groep die in literatuur én geschiedenis geïnteresseerd is. Zo worden er ook historische romans met een realistische achtergrond gelezen. Voor het komend seizoen zijn de volgende boeken gekozen: De slag om Europa van Rob de Wijk, Fortuna’s kinderen van Annejet van der Zijl en Biecht aan mijn vrouw van Pieter Waterdrinker. Deze worden besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen, wat echt meerwaarde oplevert. Wie zich bij deze leesclub wil aansluiten kan contact opnemen met Leonieke Bos, via e-mail leonieke.bos@gmail.com of telefonisch 06 1473 0322.

Leesclub Almere N2

De tweede leesclub die leden zoekt is Leesclub Almere N2. Deze leesclub komt meestal woensdag- of donderdagavond bij elkaar, roulerend bij een van de leden thuis. Aankomend seizoen worden de volgende boeken gelezen en besproken: Verwachting van Anna Hope, De overlevenden van Alex Schulman, Kraaien in het paradijs van Ellen de Bruin, Klara en de zon van Kazuo Ishiguro, De val van Thomas G. van Nelleke Noordervliet, Oogst van Sien Volders en Aleksandra van Lisa Weeda. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Thea Cornelisse, via e-mail theacornelisse@upcmail.nl. 

Beide leesclubs maken gebruik van de door deskundigen samengestelde boekenlijsten van de landelijke organisatie Senia. Zie www.senia.nl voor meer informatie.

Uit de krant