René Eekhuis. (Foto: aangeleverd)
René Eekhuis. (Foto: aangeleverd)

René Eekhuis: ‘Ik heb samenwerking Tineke Ras opgezegd’

Politiek

ALMERE - Fractievoorzitter René Eekhuis zegt niet verrast te zijn door het razendsnelle vertrek van Tineke Ras uit zijn partij. “Het is niet zo dat zij maandagavond uit het fractieoverleg is weggelopen. Zij wilde mij weghebben als fractievoorzitter. Toen heb ik de samenwerking met haar opgezegd.” 

Door Marcel Beijer

Maandagavond werd duidelijk dat Tineke Ras (die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen op plek 10 van de PvdA stond) de partij had verlaten waar ze zich pas een week eerder bij aan had gesloten. Volgens Ras lag de oorzaak in de financiële ‘malversaties’ rond de fractievergoedingen. Ras vreest dat die affaire negatief van invloed kan zijn op het Luierpark, de herdenkingsplek waar zij beheerder van is.
Eekhuis ontkent die lezing. “Die vergissingen rond de financiën waren voor haar aanleiding om het vertrek van mij als fractievoorzitter te eisen. Daarin stond ze alleen. Toen heb ik de samenwerking met haar opgezegd. Zo gaan we niet met elkaar om. Voorzitter Gerdwin Lammers van Respect Nederland heeft intern onderzoek gedaan en aanbevelingen aangereikt om dit soort fouten in de financiën te voorkomen. Vanaf nu zal alles netjes geregeld zijn.”

Niet natrappen

Eekhuis zegt niet te willen natrappen richting Ras. “Het is een sterke vrouw met een groot sociaal hart die een meerwaarde voor onze partij had kunnen zijn. Maar de problematiek die ze ook bij de PvdA ondervond is bij ons hetzelfde gebleken. Ik heb begrepen dat ze bij meerdere partijen heeft geprobeerd binnen te komen. Ik kwam maandag tot de conclusie dat ze niet bij onze partij past en de samenwerking opgezegd.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto