Het pand van de Cornelis Lelygroep (Foto: Fred Rotgans)
Het pand van de Cornelis Lelygroep (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

DENK wil weten of Renaissanceschool legaal is

Politiek

ALMERE – De Almeerse fractie van DENK twijfelt over de Renaissanceschool legaal is. De partij heeft daar schriftelijke vragen over gesteld. De privéschool heeft zich gevestigd in het pand van scoutinggroep Cornelis Lely.

DENK wijst erop dat het college de school binnen vier weken officieel moet erkennen. De partij wil weten of er vanuit het stadhuis al contact met de initiatiefnemers is geweest en of de school wel legaal is.
De Renaissanceschool is omstreden vanwege de banden met de partij Forum voor Democratie. Om die reden wordt de school ook wel ‘Forumschool’ genoemd. ‘ Zo zijn de initiatiefnemers ontevreden over het onderwijs in Nederland omdat leerlingen er geïndoctrineerd zouden worden. ‘Deelt u het oordeel van DENK dat deze keuze schadelijk is voor de ontwikkeling van de leerlingen die het onderwijs op deze privéschool volgen?’, aldus DENK.

Dreigbrieven

Ook vraagt de partij zich af of de dreigbrieven die vorige week bij de school werden afgeleverd, de veiligheid van het personeel, ouders en de leerlingen in het geding brengt.
Het college heeft een aantal weken om de vragen te beantwoorden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto