Spencer Alberg (Foto: Jeroen Mooijman)
Spencer Alberg (Foto: Jeroen Mooijman)

D66: ook energiecompensatie voor studenten

Politiek

ALMERE - D66 Almere wil dat de gemeente onderzoekt hoe studenten ook gecompenseerd kunnen worden voor de gestegen prijzen van energie. Nu komen studenten vaak niet in aanmerking voor compensatie omdat studiefinanciering wordt gezien als inkomen. 

“Veel studenten vallen buiten de boot bij de regelingen die er zijn om te helpen met de energieprijzen”, zegt raadslid Spencer Alberg van D66. “Hierdoor komen steeds meer studenten in financiële problemen. Dat willen wij tegen gaan.”
Volgens Alberg hebben studenten steeds vaker moeite om rond te komen. Niet alleen door de hoge inflatie, energieprijzen en ook de invoering van het leenstelsel. “Het probleem is dat veel gemeentes studiefinanciering zien als inkomen. Dat is niet eerlijk, omdat het lijkt het alsof het inkomen van studenten een stuk hoger is dan dat het daadwerkelijk is. Ze kunnen hierdoor geen gebruik maken van de regelingen die er zijn, zoals de energietoeslag en de bijzondere bijstand. Maar studiefinanciering is voor veel studenten een lening die terugbetaald moet worden. Met rente. Bovendien is studiefinanciering bedoeld voor het betalen van een opleiding en alle kosten die daarbij komen kijken. Dus voor collegegeld, schoolboeken en schriften en pennen.“

Motie

D66 Almere heeft een motie ingediend om te onderzoeken hoe studenten gecompenseerd kunnen worden, die wordt donderdag besproken in de gemeenteraad. . Belangrijk hierbij is om te kijken wat er gebeurt als studiefinanciering niet langer wordt meegerekend als inkomen. De motie wordt donderdag besproken in de gemeenteraad.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto