Twee kantoorpanden aan De Binderij zijn al omgebouwd tot woningen (Archieffoto: Fred Rotgans)
Twee kantoorpanden aan De Binderij zijn al omgebouwd tot woningen (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Bedrijven De Binderij willen geen tijdelijke woningen

Politiek

ALMERE – Bedrijven op bedrijventerrein De Binderij in Literatuurwijk voorzien problemen als aan de zijkant van het bedrijventerrein 200 tijdelijke woningen komen te staan. Het college wees de plek bij het spoor aan als een van de drie voorkeurslocaties voor in totaal 600 tijdelijke woningen.

Door Marcel Beijer

Vier bedrijven spraken de gemeenteraadsleden donderdagavond tijdens de Politieke Markt toe. Zij ondervinden nu al grote parkeeroverlast en vrezen dat dit met 200 extra woningen nog erger wordt. Ook de ontsluiting van het terrein is niet geschikt. Ook voorzien zij klachten van de toekomstige bewoners over geluidsoverlast. Op het terrein rijden zeven dagen per week vrachtwagens af en aan. De bedrijven ergeren zich ook dat er nauwelijks inspraak mogelijk is. “We hebben enkel een brief ontvangen. We mogen geloof ik alleen meepraten over de kleur van de bloembakken”, sneerde ondernemer Marco Geerink, eigenaar van een metaalbedrijf. Ook vonden de ondernemers het vreemd dat de gemeente tijdelijke woningbouw toestaat, terwijl de bedrijfseigenaren zelf niet op hun terrein mogen wonen.

Carel Willinklaan

De raadsleden werden ook toegesproken door een bewoner van de Carel Willinklaan in Tussen de Vaarten. De strook tegenover zijn woning is aangewezen als een van de 25 reservelocaties voor tijdelijke woningen. De man vreest verkeersoverlast en vond het ook vreemd dat de gemeente twee jaar geleden nog een deel van de strook heeft ingeplant met groen. De gemeenteraad praat na het meireces verder over de drie aangewezen voorkeurslocaties, waaronder dus De Binderij.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto