Willem Boutkan. (Foto: aangeleverd)
Willem Boutkan. (Foto: aangeleverd)

Willem Boutkan stopt als raadslid PVV

Politiek

ALMERE – Willem Boutkan legt volgende week zijn taak als raadslid voor de Almeerse PVV neer. Boutkan is gekozen in de Tweede Kamer en kan beide functies niet meer combineren. Wel blijft hij voor de PVV actief als Flevolands Statenlid.

Boutkan stond voor de PVV op plek 30 bij de Tweede Kamerverkiezingen en had nooit verwacht dat hij ook daadwerkelijk gekozen zou worden. Door de grote verkiezingswinst van de PVV ontstond de situatie dat hij zowel raadslid, Statenlid als lid van de Tweede Kamer was.
Boutkan zat vanaf het allereerste moment voor de PVV in de gemeenteraad van Almere. Lange tijd was hij voorzitter van het presidium (dagelijks bestuur van de gemeenteraad). Van die functie nam hij een aantal weken geleden al afstand. Hij is opgevolgd door Esther Hagelaar van GroenLinks. “Dat laat ik dus in goede handen achter”, zegt Boutkan die wel toegeeft dat de PVV-fractie in Almere nu veel ervaring kwijtraakt. Het is namelijk nog onduidelijk of Toon van Dijk terugkeert. Die is vooralsnog tijdelijk opgevolgd door Jenny Zerfowski.
Naar verwachting zal Jules Hiraki Boutkan opvolgen als PVV-raadslid. Hiraki stond op plek 9 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto