Afbeelding

Richting Pasen aangename temperaturen

Weer

ALMERE - Het afgelopen weekend was ronduit guur met talrijke maartse buien. In de wat actievere buien met stofhagel daalde de temperatuur soms naar een graad of 4. Velen vonden het intens koud buiten. 

Op zich was het heel normaal maarts weer en zelfs eind april was het vaak kouder met hagel/sneeuwbuien. Doordat het de afgelopen weken een paar keer flink zacht werd (tot 18 graden) viel de kou rauw op het dak van de meesten.We gaan weer de goede kant op met de middagtemperaturen en richting Pasen komt de temperatuur alweer vlot boven de 15 graden uit in Almere en omgeving. Wel komt er regen.

Die wisselvalligheid neemt vooral vanaf woensdag toe door de aanwezigheid van lagedrukgebieden die via het noordwesten van Spanje voornamelijk richting Engeland varen. In hun kielzog nemen deze depressies wel een portie zachte lucht mee uit het zuidwesten.

Het te verwachten weerbeeld tussen pakweg donderdag en maandag Tweede Paasdag kunnen we kenschetsen als licht wisselvallig met periodiek enige tijd regen of enkele losse buien. Het wordt zacht voor eind maart met maxima tot wellicht 18 graden tot en met zondag.

Eerste Paasdag wordt waarschijnlijk de betere dag van het paasweekend. Op maandag lijkt er wat meer neerslag in het vat te zitten en komt de temperatuur minder hoog uit in Almere. Het weer daarna verkilt verder in tegenstelling tot eerdere prognoses die nog mikten op maar liefst 26 graden voor 6 april. Het blijft wat betreft de middellange termijn uitermate lastig om secure prognoses te geven gedurende de overgangsmanden als maart en april, legde ik hier vorige week al uit. 

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 8, max. 13, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 40%
Donderdag min. 7, max. 13, wind zw. 4, neerslag 80% en zon 40%
Vrijdag min. 7, max. 14, wind z. 4, neerslag 75% en zon 35%
Zaterdag min. 8, max. 17, wind z. 3-4, neerslag 60% en zon 40%
Zondag min. 8, max. 17, wind zzo. 4, neerslag 30% en zon 55%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto