Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse sloeproeiers doen mee aan Slag om Makkum

Algemeen

ALMERE – 44 sloepen uit heel Nederland deden zaterdag 23 september mee aan de vijftiende editie van de Slag om Makkum, een roeiwedstrijd voor de kust van Makkum op het IJsselmeer. Sloeproeien Almere eindigde als zesde in hun klasse. Het was tevens de zesde wedstrijd dit jaar voor Sloeproeien Almere.

Almere werd vertegenwoordigd door één gemixt roeiteam dat bestond uit acht roei(st)ers, een reserveroeister en een stuurman. Met z’n tienen deden zij in hun sloep ‘Labora Stulti’ (Latijn voor ‘Gekkenwerk’) mee aan deze wedstrijd, in een parcours van 15 kilometer op het IJsselmeer.

De afgelopen trainingen zijn de roeiers van Sloeproeien Almere door de weergoden getrakteerd op veel wind en flinke golven. In aanloop naar de roeiwedstrijd op het IJsselmeer kwam dit goed uit, want de Slag om Makkum staat bekend om zijn golven. Vooral op de randen van dieptes en ondieptes, zoals het Makkumerdiep en het Kornwerderzand. Daar wordt het water uit de diepere delen tegen de ondieptes omhoog geduwd en ontstaan hoge golven.

Meeroeien

Wie ook zin gekregen heeft om te gaan sloeproeien, kan zich via www.sloeproeienalmere.nl/inschrijven aanmelden voor een proefles.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto