Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Stichting Opkikker opent nieuw kantoor

Algemeen

GOOISEKANT - Stichting Opkikker heeft het pand op de Kerkstraat in Haven ingeruild voor een prachtige nieuwe plek. Sinds 10 april zijn zij werkzaam aan de Versterkerstraat 3C op bedrijventerrein Gooisekant.


De officiële opening van het pand was afgelopen vrijdag. Ambassadeur en zanger Edwin gaf een optreden en maakte er een echt feest van. De officiële openingshandeling werd verricht door directeur Ruud Sliphorst, oud-burgemeester Annemarie Jorritsma, voorzitter van het Prinses Maxima Centrum Diana Monissen en kind-ambassadeur Jorrit Kreileman.
Kelly Loup van Opkikker legt uit waarom de stichting verhuisd is: “Opkikker is inmiddels uit zijn jasje gegroeid. We organiseren minimaal één keer per maand een evenement: een Opkikkerdag voor tien tot zestig gezinnen tegelijk. Naar verwachting worden er in 2017 ruim 2.000 gezinnen opgekikkerd. Deze Opkikkerdagen worden georganiseerd vanuit het kantoor. We begonnen ruimte te missen. Ruimte om te werken, maar vooral ook ruimte voor opslag. Nu hebben we eindelijk alle medewerkers, stagiaires en vrijwilligers op één vloer.”
Dit pand vormt het centrale punt van Stichting Opkikker. Loup: “Vanuit het pand worden alle evenementen georganiseerd. Dit houdt in het organiseren van de Opkikkerdagen, het contact met de ziekenhuizen, het contact met de gezinnen, maar ook de communicatie en PR, het organiseren van fondsenwervende acties, de boekhouding en de administratie.”

2.000 gezinnen kikkeren op

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen (0-17 jaar) en het gezin. Het hele gezin wordt in het zonnetje gezet en samen beleven ze een dag vol plezier. Ondersteund door vele vrijwilligers en een samenwerkingsverband met tachtig ziekenhuizen, waaronder alle academische, zal Stichting Opkikker in 2017 naar verwachting meer dan 2.000 gezinnen ‘Opkikkeren’. Stichting Opkikker is geheel afhankelijk van sponsoren, donateurs en belangeloze medewerking van derden.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto