CDA wil verkeersplan Almere Poort

Algemeen

POORT – De Almeerse CDA-fractie wil de verkeersstromen in Poort opnieuw tegen het licht houden. Door de kwestie Achillesstraat en het nieuws over de defecte doseringspoortjes op de A6 (Almere DEZE WEEK, 2 maart 2106), bereidt de partij een plan voor wat bekijkt of het (auto)verkeer in Poort beter kan doorstromen.


Bijna iedere werkdag staan er in Poort lange files voor de opritten van de A6. Naar nu blijkt door defecte doseerlichten op de snelweg. Repareren blijkt te duur. Omdat het CDA al langer de discussie over de veiligheid en bereikbaarheid van de Achillesstraat (fietsstraat) volgt, wil de partij tot een plan komen.
“In het bestemmingsplan ligt vast dat het autoverkeer in Poort langs de dreven de wijken moet verlaten”, legt fractie-assistent René Claessens uit. “Het college ziet de Achillesstraat als een verbindingsweg met een lage intensiteit. Terwijl deze fietsstraat een prima verbindingsweg lijkt tussen het Homeruskwartier en het Europakwartier. We willen van deskundigen weten welke mogelijkheden er zijn om het verkeer in Poort beter te laten doorstromen. Ook bewoners kunnen daarin meedenken.”
Het CDA Almere gaat praten met deskundigen en bewoners. Het voorstel van de partij wordt in april geagendeerd op de Politieke Markt in het stadhuis.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto