Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Sloeproeiers gezocht voor Havenslag

Algemeen

HAVEN - In de havenkom van Almere Haven vindt zaterdag 17 mei de eerste editie van HavenSlag plaats. Naast het sloeproeien voor teams uit heel het land is er voor het publiek uitgebreid de mogelijkheid om zelf te roeien.


Bezoekers kunnen een mini-clinic volgen van de Stichting Sloeproeien Almere en er zijn demonstraties van de kanovereniging Aquavite. Maar het leukst is natuurlijk om zelf met een team mee te doen. Een team van acht mensen, een buurman of -vrouw, familie of medestudenten bijvoorbeeld. Of neem gratis deel aan het Open NK Lelievlet Sprinten. Het maakt absoluut niet uit hoe het team is samengesteld. Als opa mee wil doen, dan kan dat. De organisatie zorgt voor de boten. Met als eindresultaat de titel NK Lelievlet Sprinter. Zo is, net als bij het sloeproeien, het Open NK in verschillende klassementen ingedeeld: amateurs, sloeproeiers, scouting, studenten en overall.
Gedurende de dag zijn er optredens van artiesten zoals Danny Lit (10.00 uur) en Marcel Dool (17.00 uur). De prijsuitreiking is om 19.00 uur en is er feest met optredens van Liesbeth Vollebregt en Swarte Sjonnie, gedurende de dag zullen er ook nog een aantal mystery artists optreden. Met een afterparty in Café Het Plein 19. Meer info te vinden op de website, evenals het inschrijfformulier voor deelname: www.roei-evenementen.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto