De.e Brink is nu een trapveldje (Foto: Almere DEZE WEEK)
De.e Brink is nu een trapveldje (Foto: Almere DEZE WEEK)

Huisartsen Nobelhorst dreigen bouw medisch centrum af te blazen

Algemeen

NOBELHORST - De huisartsenpost Nobelhorst is ontstemd over de brief die het college naar de raadsleden heeft gestuurd. Daarin worden acht alternatieven voor vestiging aangedragen. De huisartsen zijn ‘enorm verbaasd’ over de gang van zaken en dreigen de plannen af te blazen en juridische stappen te nemen.

Door Marcel Beijer

De huisartsenpost is al jaren in overleg met de gemeente om op het Groene Veld bij de Brink een gezondheidscentrum te bouwen van vijf verdiepingen hoog en met zeventig parkeerplaatsen. De plannen zijn vergevorderd. De bewoners zijn daar boos over: Ze willen het Groene Veld behouden. De kwestie wekt veel beroering, ook in de gemeenteraad. Onlangs kwam het college met een raadsbrief waarin acht opties voor vestiging worden aangedragen, waaronder zes andere locaties dan het Groene Veld. 

Ontstemd

Daar zijn de huisartsen dan weer ontstemd over. Ze laten dat weten in een brief aan de raadsleden. ‘Omdat de buurtbewoners een emotioneel verhaal hebben gehouden bij de gemeenteraad is op basis daarvan het idee gekomen om op zoek te gaan naar alternatieve locaties, zonder ons eerst letterlijk te horen’, schrijven de huisartsen. ‘De opties in de brief raken inderdaad de onbetrouwbaarheid van de overheid.”

Overeenkomst

De huisartsen schrijven dat er inmiddels een koopovereenkomst voor het pand is ontvangen. ‘En nu het 1 voor 12 is om deze te ondertekenen, wordt er geluisterd naar een stel protesterende bewoners (...) en krijgen wij als (potentiële) kopers van de grond maar liefst acht opties en zes alternatieve locaties aangeboden terwijl er voor de huidige locatie een juist bestemmingsplan is, waarop door ons de reserveringsovereenkomst getekend en betaald is. Wij hebben gedaan wat nodig was, zijn onze verplichtingen nagekomen en nu dit.’

Juridische stappen

De huisartsen willen vasthouden aan de huidige optie. ‘Er kan zeker nog gesproken worden over het minimaal halveren van de parkeerplaatsen, wat nergens benoemd wordt in de alternatieven (...). Als wij niet gehoord worden en op zeer korte termijn duidelijkheid krijgen in dezen, dan zijn wij genoodzaakt af te zien van de realisatie van het medisch centrum voor dit stadsdeel en zullen wij niets anders kunnen dan juridische stappen ondernemen richting gemeente.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto