Rondom de Zorgbakkerij wordt een voedselbos met moes- en theetuin aangelegd. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Rondom de Zorgbakkerij wordt een voedselbos met moes- en theetuin aangelegd. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Zorgbakkerij start met aanleg voedselbos, moes- en theetuin

Algemeen

OOSTERWOLD - Zorgbakkerij Almere start met de aanleg van een voedselbos, moestuin en theetuin op de nieuwe locatie aan de Ban Zhaoweg in Oosterwold.

Eigenaar Mettin Bildirici en zijn team zijn druk bezig om een tuin vorm te geven waar cliënten straks betekenisvolle dagbesteding kunnen vinden. “De tuin is bedoeld om de deelnemers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een kans te geven zich te ontwikkelen op het gebied van tuinieren, teamwork en verantwoordelijkheid”, vertelt Bildirici. “Het is de bedoeling dat de opbrengsten van de tuin, variërend van groenten en fruit tot noten en kruiden, niet alleen bijdragen aan de biodiversiteit, maar ook verwerkt gaan worden in de producten van onze bakkerij.”

Financiële steun

Om deze ambitieuze plannen te kunnen realiseren is Zorgbakkerij Almere op zoek naar financiële steun. “Dankzij donaties kunnen wij nu onder andere een kas kopen en een konijnen- en kippenhok realiseren. De grond is inmiddels geëgaliseerd en binnenkort starten we met het inzaaien van gras”, vertelt Bildirici. “Maar het planten van bomen en struiken en de aanleg van paden kosten ook veel geld.”

Sponsor worden

Bildirici roept daarom lokale bedrijven, organisaties en individuen op om sponsor te worden, zodat Zorgbakkerij Almere haar tuinproject tot bloei kan brengen. “Door de handen ineen te slaan kan onze droom werkelijkheid worden en kunnen wij onze missie voortzetten: het bieden van een zinvolle dagbesteding aan onze deelnemers en het verrijken van de Almeerse gemeenschap. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen en de mogelijkheden van samenwerking en steun te bespreken.” 

Doneren kan ook via www.doneeractie.nl en gofundme.nl


Rondom de Zorgbakkerij komt een voedselbos met moes- en theetuin. 

Rondom de Zorgbakkerij komt een voedselbos met moes- en theetuin. (Beeld: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto