Rondom de Zorgbakkerij wordt een voedselbos met theetuin aangelegd. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Rondom de Zorgbakkerij wordt een voedselbos met theetuin aangelegd. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Zorgbakkerij zoekt sponsors voor aanleg voedselbos

Algemeen

Zorgbakkerij Almere wil starten met de aanleg van een voedselbos en theetuin rondom hun pand aan de Ban Zhaoweg in Oosterwold. “Naast de dagbestedingsactiviteiten in de bakkerij en onze Variagroep, hebben we ook een tuingroep die straks weer lekker buiten aan de slag kan gaan”, vertelt Mettin Bildirici van de Zorgbakkerij. 

Zorgbakkerij Almere is een initiatief van banketbakkerij Schep en biedt arbeidsmatige dagbesteding aan jonge mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Professionele begeleiders, bijgestaan door vrijwilligers, bieden dagbesteding aan zo’n veertig cliënten. “Onze ambitie is om door te groeien naar 100 cliënten. Onze nieuwe locatie in Oosterwold biedt alle ruimte om het aanbod verder uit te breiden”, zegt Bildirici.

De nieuwbouw heeft een eigen bakkerij met winkel en kleinschalige horeca. De andere helft van het pand wordt gebruikt voor verschillende ‘belevingsgerichte’ dagbestedingsactiviteiten. “Onze nieuwe tuingroep gaat straks aan de slag met het kweken en oogsten van eigen producten, zoals fruit en noten die we vervolgens kunnen verwerken in de producten uit onze bakkerij. Op deze manier willen we zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden.” 

Er is inmiddels een mooi ontwerp gemaakt voor een voedselbos en theetuin. In de periode half maart tot en met half april wordt gestart met het aanplanten van onder meer fruit- en notenbomen. Bildirici: “De aanleg van het voedselbos en de theetuin kost veel geld. Daarom zoeken we mensen die een financiële bijdrage willen doneren. Elk bedrag is welkom.” Sponseren kan via www.gofundme.com. Wie meer dan 100 euro doneert krijgt een taart. 

Meer informatie: www.zorgbakkerijalmere.nl of mail naar info@zorgbakkerijalmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto