Afbeelding

Symposium seksueel grensoverschrijdend gedrag

Algemeen

ALMERE - Donderdag 18 april van 16.00 tot 18.00 uur is er op hogeschool Windesheim Almere een symposium over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Werken aan seksuele integriteit op school draagt bij aan het welzijn en de veiligheid van leerlingen en medewerkers. Hoe draag je als docent of mentor bij aan een veilig klimaat in de les? Hoe maak je grensoverschrijdend gedrag op een veilige manier bespreekbaar? Hoe kun je zelf het beste voorbeeld geven? Tijdens het symposium wordt hier vanuit verschillende perspectieven op ingegaan en worden tools aangereikt die direct in de praktijk gebracht kunnen worden. 

Na een welkom door Sonja Morselt, teamleider van het Student Support Centrum van Hogeschool Windesheim Almere, vertelt Luisa Decker, consulent seksuele gezondheid, wat je kunt doen om een seksueel veilige omgeving te creëren in de klas. Ze licht toe wat seksuele integriteit precies is en geeft voorbeelden vanuit de onderwijs context. Van 16.35 tot 17.10 uur maakt docent Dieneke Jol de aanwezigen er op interactieve - en ervaringsgerichte wijze bewust van hoe vaak seksueel grensoverschrijdend gedrag onder studenten voorkomt. Aansluitend bespreekt Lucy van de Vijver, adviseur Gezonde School GGD Flevoland, welke ondersteuning de GGD aan docenten kan bieden en waar je informatie kunt krijgen. Om.17.30 vertelt Sonja Morselt meer over de ervaringen van Hogeschool Windesheim met één jaar Consent en het Hulppunt Zorgwekkend Gedrag. Zangeres en songwriter Jules en Ben Oranje, Spoken Word artiest, sluiten de middag af met een muzikale voordracht over seksuele integriteit. Om 18.00 uur kan nog worden nagepraat met een hapje en een drankje.

Dit symposium is interessant voor docenten, decanen, studentbegeleiders, sportleraren en studentenvan vo/mbo/hbo-scholen in Almere en omgeving. Toegang is gratis. Het symposium wordt georganiseerd door  Soroptimist Club Almere/Orange the world en Windesheim. Aanmelden kan via deze link

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto