(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Raad praat over invoering JA/JA sticker

Politiek

ALMERE – De gemeenteraad praat donderdag 26 januari over de mogelijke invoering van een JA/JA-sticker in Almere.

Sinds 2018 hebben verschillende gemeenten de JA/JA-sticker ingevoerd. Hiermee hopen zij papierverspilling tegen te gaan. GroenLinks en de Partij voor de Dieren hebben een motie ingediend omdat ze willen dat Almere ook met de JA/JA-sticker gaat werken.

Wie momenteel geen enkele sticker op de voordeur heeft geplakt krijgt automatisch alle post in de brievenbus, ook ongeadresseerd drukwerk. In het voorstel van de twee partijen moeten Almeerders in de toekomst daarvoor een JA/JA-sticker bij de brievenbus plakken. Wie geen sticker plakt, ontvangt alleen nog de huis-aan-huis bladen, zoals Almere DEZE WEEK en geen ongeadresseerd drukwerk meer.

Volgens GroenLinks en de Partij voor de Dieren bespaart de gemeente hiermee jaarlijks ruim 1600 ton papier en bijna 1800 ton CO2-uitstoot. Dat sluit volgens de partijen goed aan op de ambities in het coalitieakkoord. Ze willen daarom dat het college een voorstel doet aan de raad om dit nieuwe systeem met JA/JA-stickers in te voeren. Of de raad die mening deelt zal op de Politieke Markt van donderdag 26 januari blijken. Dan bespreekt de raad dit onderwerp.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto