Gregor Stam (Foto: aangeleverd)
Gregor Stam (Foto: aangeleverd)

Gregor Stam: ‘Plannen buitenbad nu niet meer doorzetten’

Politiek

ALMERE – De gemeenteraad is allerminst overtuigd of het toekomstige buitenzwembad op één van de twee locaties moet komen die het college heeft voorgesteld. Voorvechter Gregor Stam is zijn geloof in een mooi bad verloren: “De plannen die nu voorliggen moeten we niet willen doorzetten. Dan voorlopig maar geen buitenbad.”

Door Marcel Beijer

Donderdagavond vergaderde de raad tijdens de Politieke Markt over het buitenzwembad waar veel Almeerders reikhalzend naar uitkijken. Het college heeft twee mogelijke locaties aangewezen: naast het zwembad aan de Bachweg in Muziekwijk en op het Spanningsveld, de strook tussen Stedenwijk en de A6. In Muziekwijk is slechts ruimte voor een 25 meterbad en dan nog is er nauwelijks ruimte om te recreëren voor bezoekers. In Stedenwijk is er eventueel ruimte voor een 50 meterbad maar zijn ook veel hobbels. Zo lopen de hoogspanningskabels boven het terrein en is de locatie naast de snelweg ook niet ideaal. Bewoners van beide locaties zijn fel tegen de komst van een buitenbad. Ook raadsleden staan niet echt te juichen en droegen donderdag allerlei alternatieve locaties aan waarbij vooral gekeken werd naar het bos pal naast het kasteelterrein, dat eigendom is van Staasbosbeheer. Wethouder Maaike Veeningen wuifde dat echter weg. “Daar zullen bomen voor moeten worden gekapt en bovendien is het een belangrijk natuurgebied.’

Gregor Stam

Voorvechter Gregor Stam woonde de vergadering bij en ergerde zich groen en geel aan de politici. “Ik krijg sterk de indruk dat het college bewust twee locaties heeft uitgekozen waarvan ze wisten dat omwonenden – terecht – in opstand zouden komen. Nu komt er weer een onderzoek dat na de zomer pas kan starten. Dat gaat sowieso een jaar duren. En daarna krijgen we een lange tijd heibel van bewoners die hun recht gaan halen. Ik denk dat het college dat wel prima vindt. Ze willen het niet, of ze hebben het geld niet. Op deze manier kopen ze tijd. Ik zit naar een toneelstuk te kijken. Als dit de opties zijn, kunnen we beter stoppen en teruggaan naar de tekentafel: wat willen we nu eigenlijk?”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto