Explosies veroorzaken een gevoel van onveiligheid, zoals hier in Poort. (Archieffoto: HV Almere)
Explosies veroorzaken een gevoel van onveiligheid, zoals hier in Poort. (Archieffoto: HV Almere)

Almere bij landelijke ‘taskforce explosies’

Politiek

ALMERE – De toename van het aantal explosies in het land is groot. Ze veroorzaken angst en een onveilig gevoel. Ook in Almere is het vaak raak. De stad sluit zich aan bij de landelijke ‘taskforce explosies’. 

Criminelen proberen, veelal door gebruik te maken van zwaar vuurwerk, angst in te boezemen bij personen door explosieven bij woningen en bedrijven tot ontploffing te brengen. De explosies veroorzaken veel onrust in de omgeving.
In de Tweede Kamer is onlangs besloten tot het instellen van een ‘taskforce explosies’ waarbij politie, OM, burgemeesters en andere partners gaan samenwerken om deze vorm van geweld de kop in te drukken. Eerder werkte zo’n taskforce succesvol bij overvallen.
Burgemeester Hein van der Loo laat weten dat Almere zich bij die taskforce heeft aangesloten. “En niet als kleine gemeente, maar als grote gemeente. Want dat is helaas het speelveld waar we ons in bevinden.”
Van der Loo benadrukte dat de vele explosies in Almere de volle aandacht hebben. “En die inzet liegt er niet om. Er wordt letterlijk dag en nacht aan gewerkt. De aansluiting bij de taskforce helpt daarbij. Alleen samen kunnen we deze negatieve, aangrijpende trend keren.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto