Ruud de Jonge (Foto: aangeleverd)
Ruud de Jonge (Foto: aangeleverd)

PvdA en GroenLinks: ‘ervaren bestuurders’ lastig te vinden

Politiek

ALMERE – Zowel de PvdA als GroenLinks denken dat het lastig wordt om ervaren wethouders te vinden namens de partijen. Verkenner Peter den Oudsten (die mogelijkheden tot een nieuwe coalitie onderzocht adviseerde dat in zijn advies nadrukkelijk. In de gepubliceerde vacatures wordt er dan ook niet keihard om gevraagd.

Door Marcel Beijer

“De combinatie ervaring, woonachtig in Almere en ervaring met de Almeerse politiek is een lastige om 100% in te vullen”, stelt PvdA-fractievoorzitter Ruud de Jonge. In de vacature vraagt de PvdA om ‘leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving’. De PvdA-vacature staat nog tot morgen (dinsdag) open. De Jonge zegt zelf op de functie gesolliciteerd te hebben. Hij gaat niet in op de vraag wie de andere kandidaten zijn en of hij zichzelf voldoende bestuurlijke ervaring toedicht. “Er zal altijd een afweging gemaakt moeten worden. Ik wacht rustig af.”

GroenLinks

In de vacature bij GroenLinks staat wel duidelijker aangegeven dat de kandidaten ‘aantoonbare bestuurlijke ervaring’ moeten hebben. Fractievoorzitter Jaap Steenkamer ‘denkt en verwacht’ niet dat hij de wethouderspost gaat bekleden. “We hebben goed geluisterd naar het advies van de Verkenner die nadrukkelijk aangaf dat Almere juist nu ervaren bestuurders nodig heeft. Binnen onze partij beoordeelt een commissie de kandidaten. Daarna wordt er een aanbeveling gedaan.”


Jaap Steenkamer, fractievoorzitter van GroenLinks. (Foto: Almere DEZE WEEK) 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto