Oud-wethouder Jan Hoek van GroenLinks (Archieffoto: aangeleverd)
Oud-wethouder Jan Hoek van GroenLinks (Archieffoto: aangeleverd)

GroenLinks loopt vooruit met vacature Wethouder

Politiek

ALMERE – De fractie van GroenLinks loopt vast vooruit op hernieuwde deelname aan het college in Almere. Op de site is een vacature ‘Wethouder’ geplaatst.

Door Marcel Beijer

‘Mogelijk gaat GroenLinks in Almere deelnemen aan een nieuw college van B&W’, wrijft de partij zich vast in de handen. ‘Daarom zoekt GroenLinks Almere een wethouderskandidaat.’
Het Almeerse college van B&W ligt momenteel op zijn gat. Na het vertrek van de ChristenUnie en VVD is er geen meerderheid meer. Een verkenner onderzoekt momenteel de mogelijkheden. Daarbij wordt met alle zestien fracties in de gemeenteraad gesproken.

Al lange tijd wordt er in Politiek Almere vanuit gegaan dat er een ‘linkse coup’ zal plaatsvinden, waarbij GroenLinks en PvdA de vrijgekomen plekken innemen. De vacature die GroenLinks nu online zet versterkt die gedachte.

GroenLinks

In de vacature zoekt de partij een kandidaat met aantoonbaar bestuurlijke ervaring en leidinggevende capaciteiten, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving. Ook moet de kandidaat in staat zijn herkenbare doelen te stellen en resultaten te bereiken. ‘Ervaring met de Almeerse gemeentepolitiek is een pre.’

In de vorige raadsperiode maakte GroenLinks ook deel uit van het college. Wethouder Jan Hoek had toen onder meer de Floriade in zijn portefeuille.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto