Lang niet overal in Almere zijn voldoende sociale huurwoningen. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Lang niet overal in Almere zijn voldoende sociale huurwoningen. (Archieffoto: Rien Moolhuizen) Almere DEZE WEEK

PvdA/GL: waar blijft aanvalsplan wonen?

Politiek

ALMERE – De Partij van de Arbeid en GroenLinks balen ervan dat het college het aangekondigde ‘aanvalsplan wonen’ nog steeds niet op de politieke agenda heeft gezet. In dat plan, nota bene ingediend door hun eigen coalitiepartijen, zouden concrete voorstellen komen om meer sociale woningen te bouwen.

‘Het is nu oktober en we hebben nog altijd niets gehoord van het college, of van de indieners van de motie’, stellen de partijen. ‘De agenda van de raad loopt vol en als we het aanvalsplan nog dit jaar willen bespreken, dan moet het college echt snel met een voorstel komen.’
PvdA-raadslid Erik Theunissen: “Het water staat tienduizenden Almeerders aan de lippen, vooral voor hen op de wachtlijst voor een sociale huurwoning, en het is tijd dat de gemeente met concrete plannen komt om daar snel iets aan te doen.”

Agendavoorstel

De PvdA en GroenLinks zijn daarom, in samenwerking met verschillende andere oppositiepartijen maar zelf een agendavoorstel aan het schrijven om ervoor te zorgen dat we in ieder geval nog dit jaar over de woonagenda van Almere spreken.
Groenlinks Raadslid Jaap Steenkamer: “Het is anderhalf jaar na de verkiezingen en het college belooft veel maar levert weinig. Er blijft ook weinig over van het betrekken van de oppositie bij het maken van plannen. Terwijl iedereen aan het begin van deze raadsperiode nog benadrukte hoe belangrijk het is om de samenwerking in de raad te verbeteren.”

Eerder liet wethouder Julius Lindenbergh al weten niet echt enthousiast te zijn over het plan, waar ook zijn eigen VVD achter staat

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 16 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto