Afbeelding

Nog een week uiterst onbestendig augustusweer

Weer

ALMERE - Juli is voorbij en na de voortreffelijke junimaand, die bijna alle records qua warmte en zon op z’n naam schreef, is de afgelopen maand zeer teleurstellend geweest voor vakantiegangers. Weliswaar geen hagelstormen met een regen van ijzige tennisballen zoals in Noord-Italië, maar voor menig campingganger was het soms even afzien met de zoveelste regenperiode. 

Half juli zag het er naar uit dat we wel eens een zeer natte maand zouden gaan krijgen en dat is ook gebeurd in een deel van het land. Bij Almere viel een slordige 100 millimeter water, maar elders en met name in het noordoosten en zuidoosten van het land werd soms tot 150-160 millimeter opgetekend. Regionaal zware buien brachten zeer veel water in korte tijd. 

De doorstroomde zuidwestcirculatie gaat onverdroten voort en geeft een sterke afwisseling van buien, regengebieden en ook zeker een aantal droge en vrij zonnige dagdelen. Eigenlijk vallen er iedere dag wel buien of dient een wat massievere regenperiode zich aan in Almere. De zuidwester waait maar door en in de buurt van een storing kan deze even krachtig zijn. De temperaturen zijn vanzelfsprekend niet hoog tijdens de veelal bewolkte perioden. Koud zal het buiten geenszins aanvoelen vanwege het opgewarmde water om ons heen. 

Toch wordt het beter! Vanaf pakweg 8 augustus lijkt zich meer hoge druk te gaan openbaren richting Engeland en onze omgeving. De buien verdwijnen dan en het aandeel zon neemt flink toe. Dat geldt ook voor de middagtemperatuur die weer uit kan gaan komen op 20-25 graden. Rond het weekend van 12-13 augustus zou het zelfs hoogzomers kunnen worden. Een lange stabiele zomerse fase wordt het waarschijnlijk niet, maar de belangrijke (zeer gewenste!) weersverbetering komt hoe dan ook rond die tijd. 

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 15, max. 19, wind zw. 5, neerslag 90% en zon 20%
Donderdag min. 16, max. 19, wind wzw. 5, neerslag 90% en zon 20%
Vrijdag min. 15, max. 20, wind nw. 4, neerslag 70% en zon 40%
Zaterdag min. 14, max. 20, wind zw. 4, neerslag 80% en zon 40%
Zondag min. 15, max. 20, wind zw. 4, neerslag 70% en zon 35%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto