Afbeelding

April doet wat ie wil

Weer

ALMERE - Afgelopen weekend gaf met name de zaterdag voortreffelijk weer en het leek warempel even zomer in Almere met een hoogste temperatuur van 22 graden. In Brabant werd 25 gehaald.

Dit soort bijna zomerse verwennerijen is er bij lange na niet meer bij de komende tien dagen. Integendeel: afgelopen maandagmiddag schakelden we subiet over naar bijna het andere uiterste in het Hollandse weerland. Een actief koufront markeerde de grens met de kille lucht die snel instroomde uit west. Ook op dinsdag stond er nog veel wind uit het koude noordwesten en vielen er enkele buien.

Na eveneens geen droge woensdag, lijkt het op donderdag tijdelijk iets beter te worden als we vertoeven op een vluchtheuveltje van hoge druk. Vrijdag echter komt een regengebied alweer op bezoek en geeft een paar uur gestage regen in Zuidwest-Flevoland.

Het temperatuurbeeld haalt het natuurlijk niet bij dat van het afgelopen weekend, maar het is ook niet uitgesproken koud voor half april. Met dagtemperaturen van een graad of 10 en tijdens de nachten dicht in de buurt van het vriespunt soms, is het weliswaar frisjes, maar het kan veel kouder half april met stevige vorst in de nacht en overdag amper een graadje of 6.

In het weekend stijgt de druk bij IJsland met een uitloper tot over het Noordzeegebied. De atmosfeer stabiliseert licht en de buien houden zich wat meer koest. Wel blijft het dus aan de koude kant, maar de gevoelskoude wind heeft de neiging om geleidelijk af te nemen. Zicht op een belangrijke weersverbetering is er niet richting eind april. In grote lijnen wordt het wat droger in ons land en de temperaturen kruipen weer wat op richting 25-30 april.

Weerman Marc Putto

Woensdag min. temp. 4, max. 11, wind nnw. 4, neerslag 85% en zon 30%
Donderdag min. temp. 3-4, max. 11, wind nw. 4, neerslag 35% en zon 55%
Vrijdag min. temp. 4, max. 12, wind wzw. 4, neerslag 90% en zon 30%
Zaterdag min. temp. 5, max. 12, wind nw. 4, neerslag 40% en zon 45%
Zondag min. temp. 4, max. 13, wind nnw. 4, neerslag 30% en zon 40%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto