Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Lintjesregen daalt neer op veertien Almeerders

Algemeen

STAD CENTRUM – Veertien Almeerders zijn afgelopen vrijdag geridderd tijdens de traditionele lintjesregen. Burgemeester Annemarie Jorritsma vond dit aantal wat tegenvallen en nodigt iedere Almeerder uit om kandidaten te nomineren via de website www.lintjes.nl.


Lid in de Orde van Oranje Nassau werd de heer Van Akkeren voor zijn werk voor buurtcentrum De Draaikolk en De Waterlelie. Mevrouw Meeuwis-Bicker werd Lid voor haar werk voor KWF Kankerbestrijding. De heer Bekker is al 22 jaar vrijwilliger bij De Schoor waar hij onder meer dansavonden organiseert. Hij kreeg een lintje, evenals mevrouw Van den Hoek-Werkman die werkzaam is bij De Schoor maar ook actief is voor de Almeerse Reddings Brigade.
De heer Stoeltjes kreeg zijn onderscheiding als Lid voor zijn vrijwilligerswerk voor sportorganisaties, waaronder de Badminton Vereniging Almere. De heer Kist is ook vrijwilliger, maar dan voor de Amsterdamse Accordeon Vereniging Deku waar hij erevoorziter is.
Mevrouw Elferink–Haitsma en De Vletter-Sizoo werden ook Lid in de Orde van Oranje Nassau. De dames kennen elkaar van het vrijwilligerswerk bij de Nederlands Christelijke Vrouwen Bond, maar doen beiden nog veel meer belangeloos werk. De heer De la Chambre kreeg het lintje voor zijn werk als IVN-voorzitter Almere en zijn vrijwilligerswerk als bomenknotter. Mevrouw van Doorn-de Boer voor haar werk bij het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, de triatlon en de Almeerse Hockeyclub.
Ym de Roos is een bekende Almeerse die zich op talloze terreinen inzet. Zij ontving al eens de Bonifatiusspeld, maar is dus nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Drie Almeerders werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Wilde heeft een indrukwekkende staat van dienst voor de turnsport en diverse kerkelijke organisaties. Mevrouw Van der Harst, zangeres en pianiste, werd benoemd tot Ridder voor haar werk voor het Gesualdo Consort. Dit internationaal vocaal ensemble is gespecialiseerd in Oude Muziek.
Tot slot werd ook Ronald Wilcke, bestuurder bij het ROC Flevoland, benoemd tot Ridder omdat hij al 35 jaar actief is in het onderwijs.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto