De broers hebben de kei verdiend. (Foto: Maarten Feenstra)
De broers hebben de kei verdiend. (Foto: Maarten Feenstra)

Almeerse Kei voor broers die zwerfafval tegengaan

Algemeen

ALMERE - De broers Jonathan (10 jaar) en Anthony (8 jaar) zijn benoemd tot Almeerse Kei voor hun grote bijdrage aan het schoonhouden van de buurt en het inspireren van andere kinderen. Ze kregen de kei uit handen van burgemeester Hein van der Loo en kinderburgemeester Havana.

Jonathan en Anthony gaan vaak samen op pad om zwerfafval te prikken, zetten acties op en maken zo hun vrienden en klasgenoten ervan bewust dat ze goed voor de natuur moeten zorgen. De broers ontvingen ieder een beeldje en oorkonde uit handen van burgemeester Hein van der Loo en kinderburgemeester Havana.
De Almeerse Kei is de jaarlijkse gemeentelijke onderscheiding voor jongeren van 4 tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier en vrijwillig inzetten voor Almere. Dit jaar beloonde de jury zeven Almeerse jongeren die een kei van een prestatie hebben neergezet.

Reddingsbrigade

Ook Noëlle (14), Sierra (16), Jason (18), Simon (18) en Wouter (10) hebben een kei van een prestatie neergezet. Als vrijwilligers van de Almeerse reddingsbrigade helpen ze met zwemlessen voor kinderen, houden ze toezicht op het water, en verlenen ze eerste hulp. En ze helpen ook mee achter de schermen met het opstellen van roosters, en het onderhoud en opruimen van materiaal.

Collin

Burgemeester Hein van der Loo reikte aan deze Almeerse keien een beeldje en oorkonde uit. Een extra oorkonde en taart waren er voor vrijwilliger Collin (17 jaar), die al in 2015 een Almeerse Kei ontving. Een Almeerse Kei ben je maar één keer, maar onder meer voor Collins grote inzet bij twee reddingsacties, besloot de jury hem nogmaals in het zonnetje te zetten.  


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto