Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Extinction Rebellion vraagt gemeente klimaatnoodtoestand uit te roepen

Redactie

ALMERE - Extinction Rebellion Almere roept de gemeente op per direct de klimaatnoodtoestand uit te roepen. In een lange brief aan het gemeentebestuur spoort de lokale actiegroep het bestuur aan de urgentie van de klimaatcrisis te erkennen en ernaar te gaan handelen.

In de brief benadrukt Extinction Rebellion Almere haar eisen aan de gemeenteraad: ‘Wees eerlijk over de klimaatcrisis; maak mensen bewust van de noodzaak dat we op grote schaal moeten veranderen; doe wat nodig is om de uitstoot van broeikasgassen naar netto nul te brengen in 2025 en de biodiversiteitsverlies te stoppen; laat burgers beslissen over de klimaattransitie in een burgerberaad.’

“Er is onmiddellijk actie nodig. Extinction Rebellion Almere ziet dat het gemeentebestuur weinig doet en het bij vage, slappe ambities houdt.” De brief is niet alleen een oproep aan de gemeente, maar ook een uitnodiging aan de Almeerse bevolking. “Onderzoek laat zien dat 70% van de Nederlandse bevolking bezorgd is over de komende klimaatontwrichting. Er is dus brede steun voor radicale veranderingen. Ons stadsbestuur moet in actie komen.”

Burgerbeweging

Extinction Rebellion (XR) is een mondiale burgerbeweging die zich inzet om het leven op aarde te behouden. Rebellen van XR zetten druk op overheden – met creatieve en vreedzame acties – om te zorgen dat deze in actie komen tegen de klimaat- en ecologische crises. “Wij zijn geen pessimisten, we zijn realisten die tot actie overgaan.”

Sinds de oprichting in 2018 brengt XR mensen uit alle hoeken en groepen van het land, en van alle leeftijden, bij elkaar. Sinds november 2020 is XR ook actief in Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto