Daisy woont in een ruime eengezinswoning in de Zilvermosstraat. (Foto: Fred Rotgans)
Daisy woont in een ruime eengezinswoning in de Zilvermosstraat. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgan

Zo woon ik: ‘Door juiste kansen te pakken, ben ik hier terechtgekomen’

Wonen

KRUIDENWIJK – Na een verbroken relatie moest Daisy Hope op zoek naar een plek voor zichzelf. Nu woont ze met veel plezier in een ruime eengezinswoning aan de Zilvermosstraat. “Door de juiste kansen te pakken en met een hele hoop geluk ben ik hier terechtgekomen”, vertelt Daisy. Het huis was gedateerd en had achterstallig onderhoud. Daisy verbouwde het van boven tot beneden en maakte het een fijne plek om te wonen.

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

Met haar toenmalige partner zou Daisy van Poort verhuizen naar een nieuwbouwwoning in Vogelhorst. “We verbraken onze relatie na 10 jaar en de verhuizing naar Vogelhorst ging niet door”, legt Daisy uit. De woning aan de Zilvermosstraat was het oude huis van haar stiefvader. “Hij woont bij mijn moeder, hier vlakbij. Mijn tante woonde in dit huis en daar heb ik even bij ingewoond. Zij opperde toen of ik dit huis niet wilde kopen. Vanwege medische redenen was het beter voor haar om naar een aangepaste woning te verhuizen.”

Paard

Het huis moest grondig verbouwd worden. “Mijn vader bood aan de verbouwing te betalen, zodat ik de overwaarde van ons huis in Poort in mijn hypotheek kon stoppen. Zo kon ik mijn hypotheekbedrag drukken. Nu heb ik een hele lage maandlast. Dat is heel fijn nu ik alleen woon, want ik heb ook een paard waar ik voor moet zorgen. Toen ik er alleen voor kwam te staan en dus van één inkomen moest kunnen rondkomen, moest ik haar te koop zetten. Dat heb ik gelukkig niet door hoeven zetten, want ik kon haar niet missen.”

‘Als nieuw’

Het huis is nu ‘als nieuw’. “De lekke schuifpui is vervangen door openslaande deuren. Op de wanden in de woonkamer zaten steenstrips. Dat heb ik glad laten stucen. Het hele huis heeft nieuwe vloeren en alle deuren zijn geverfd en voorzien van nieuw beslag. De badkamer en het toilet zijn helemaal opnieuw gedaan, ik heb een nieuwe keuken en alle slaapkamers zijn geschilderd en voorzien van nieuw behang.”

Motor

Ze vindt dat ze het ‘hartstikke goed voor elkaar’ heeft, maar toch heeft Daisy nog wel wensen. “Op zolder zou ik nog wel een dakkapel willen om daar een grote ruimte te creëren. Ik rijd motor en mijn motor staat nu in de winter in de woonkamer omdat ik de draai naar de schuur niet kan maken. Deze tuin heeft niveauverschillen en dat is ook niet heel handig voor mijn motor. Daarom wil ik de tuin aanpakken en een serre maken. In de winter kan mijn motor daar dan in staan.”

Rustige buurt

De 32-jarige Almeerse groeide op in Kruidenwijk. “Ik ken de mensen en de omgeving goed. Mijn oude basisschool zit hier vlakbij. De buurvrouw hier op de hoek is mijn oude overblijf-juf. De buren aan de andere kant ken ik ook al langer, want ik zat met hun kinderen op de bassischool.” De straat en buurt omschrijft Daisy als ‘rustig’. “Dat vind ik heel prettig. Ik houd wel van drukte maar dat zoek ik liever zelf op, als ik wat ga drinken op de Grote Markt of uitga in Amsterdam. Voor mijn woonplezier zit ik liever in een rustige buurt.”

Roze

Haar interieur omschrijft Daisy als ‘landelijk’. “Mijn meubels zijn wit en hout, de stijl van ‘Riviera Maison’. Nu ik alleen woon kan ik doen wat ik wil en heb ik meer roze in mijn interieur toegevoegd. Ik heb nu roze lampen, stoeltjes en kussentjes.” Het liefst zit de ondernemende Almeerse aan haar keukentafel. “Dat is een heel relaxed plekje. Ik zit daar vaak met mijn IPad een serie te kijken of ik kan daar mijn Daimond Painting afmaken. Ook met visite zit ik gezellig aan tafel. Een vriendinnetje zei laatst: jouw bank wordt nooit gebruikt!”, vertelt Daisy lachend.






Daisy verbouwde haar huis van boven naar beneden en heeft meer roze in het interieur toegevoegd. (Foto: Fred Rotgans)
De Almeerse zit graag aan haar grote eettafel. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto