(Foto: politie)
(Foto: politie)

Politie zoekt getuigen van vechtpartij Poort

112

OLYMPIAKWARTIER - De politie is op zoek naar getuigen en/of camerabeelden van een vechtpartij tussen twee groepen jongeren bij station Almere Poort, afgelopen vrijdag. Daarbij raakte een jongen van 15 jaar gewond. Vier jongens zijn aangehouden.

De jongeren waren even voor 20.00 uur met elkaar slaags geraakt. Een aantal droeg bivakmutsen. Ook zou een van de jongeren een op een wapen gelijkend voorwerp bij zich hebben. Tijdens het conflict werd een 15-jarige jongen tegen het hoofd geschopt. De jongen raakte lichtgewond en is zelf naar de huisartsenpost gegaan.

Vuurwapen en steekwapen

Het conflict startte aan de station ter hoogte van het nabijgelegen ROC. Uiteindelijk verplaatste het conflict zich naar het Zomerspelenplein aan de andere kant van het station. Agenten troffen een vuurwapen en een steekwapen aan. Deze zijn in beslag genomen. Ook kon de politie daar vier jongens aanhouden, zij zijn allemaal tussen de 16 en 19 jaar oud en komen uit Amsterdam en Almere.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Wie iets verdachts heeft gezien of met een camera heeft opgenomen kan dat de politie laten weten. Beelden kunnen worden gedeeld via politie.nl. Bellen kan ook via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via 0800-7000 of  www.meldmisdaadanoniem.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto