Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Applaus voor Jerzy Soetekouw (PvdA)Leerlingen Artecollege debatteren in Raadzaal

Algemeen

STAD – Gejuich en applaus in de raadzaal. In de echte politiek is dat ondenkbaar, not-done. Bij het leerlingendebat over armoede afgelopen donderdag in de raadzaal, klonken meermalen een klaterend applaus en gejuich na een bijdrage. Raadslid Jerzy Soetekouw (PvdA) zei voor de camera van www.adwtv.nl dat hij daar wel even aan moest wennen.


Moet armoede bestreden worden door de rijksoverheid of door de gemeente? Leerlingen van het Artecollege debatteerden met elkaar over deze stelling. Aan het debat deden ook wethouder Froukje de Jonge (CDA) en Jerzy Soetekouw (PvdA) mee.
Drie groepen leerlingen presenteerden een bijdrage over armoede in Almere. Een groep deed een powerpoint, een andere groep liet een filmpje zien en de derde groep vertelde een fictieverhaal bij een toneelstukje over armoede. Daarna werd er in Lagerhuis-opstelling gedebatteerd, waarbij De Jonge en Soetekouw regelmatig met de leerlingen de degens kruisten. Het kwam met name de PvdA’er op een daverend applaus te staan.
De gemeente organiseert regelmatig in de raadzaal debatten voor scholieren. Dit om de jongeren kennis te laten maken met de politiek. Caitlin-Isolde Halfhide van het Artecollege vond het debat over armoede echt leuk. “Ik was nog nooit in de raadzaal geweest”, zegt ze, “ik was echt onder de indruk van het debat en de omgeving.” De scholiere wil later niet de politiek in, “maar ik ga zeker wel stemmen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto