(Foto: Muziekids)
(Foto: Muziekids) Almere DEZE WEEK

Benefietdiner voor Muziekids

Algemeen

VELUWSEKANT - Het was een meer dan groot succes. In Van der Valk Hotel Almere werd maandag 26 januari een benefietdiner gehouden voor de Muziekids Muziekstudio in DeKinderkliniek aan de Hospitaaldreef 29. 


Dankzij de opbrengsten van de veiling en donaties kan de Muziekids Muziekstudio in DeKinderkliniek in Almere een vliegende start maken. De Almeerse ondernemer Claudia de Jong van DeJongBoekingen werd vier weken geleden benaderd of zij als Almeerse ondernemer met een eigen evenementenbureau, het benefietdiner wilde organiseren. Ze kijkt terug op een fantastische avond. “Super dat we dit evenement als eerste in Almere mochten en konden doen. Ik heb dit in zo een korte tijd waar kunnen maken door de juiste partners en ondernemers uit Almere bij elkaar te krijgen. Samenwerking en een gunfactor hebben hierbij centraal gestaan.”

Gasten van de avond waren uiteraard Ali B maar ook Barbara Straathof, Manon Thomas & Crew en Floortje Smit. Presentatie van de avond was in handen van Veronica van Hoogdalem en Tim Douwsma.

Muziekids realiseert in ziekenhuizen, en nu ook in DeKinderkliniek tegenover het Flevoziekenhuis, muziekstudio’s om kinderen vele vormen van muziekbeleving aan te bieden. Initiatiefnemer Robbert de Vos: “We zoeken altijd naar een artiest uit de buurt. Zo is de studio in Blaricum vernoemd naar René Froger, en de studio in Tilburg naar Guus Meeuwis. Zij hebben een mooie muzikale carrière achter de rug en doen graag iets terug voor de muziek en de kinderen die in ziekenhuizen moeten verblijven. Voor kinderen is het fijn om even te ontspannen tussen behandelingen door.”

Eind november vonden in DeKinderkliniek opnames plaats voor de uitzending van het tv-programma The Voice of Holland. Ali B, de Almeerse rapper en tv- en theatermaker, liet zijn team zingen met vier kinderen die regelmatig bij DeKinderkliniek komen.

Het benefietdiner werd mede mogelijk gemaakt door Van der Valk Hotel Almere, TSR, SB Catering, Sensum, Boemerang DM en DeJong Boekingen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto