Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Vmbo-leerlingen Baken Stad College maken docusoap

Algemeen

STAATSLIEDENWIJK – Vmbo-leerlingen van de Toneelgroep van het Baken Stad College hebben het afgelopen jaar een docusoap gemaakt en gefilmd. ‘It’s my Life’ is ingezonden voor het Nationaal Filmfestival voor scholieren (NFFS).


De Festivaldag van het NFFS werd op maandag 19 september gehouden in het Agora Theater in Lelystad. Daar kwamen ruim 500 leerlingen uit alle delen van Nederland bijeen om met hun docenten de ingezonden films te bekijken en de publieksprijs te bepalen. De hoofdrolspelers, Sharon Oxford en Glesandra Obergh, mochten mee naar het filmfestival in Lelystad om de film aan het grote publiek te presenteren. Ze volgden daar verschillende workshops, die gegeven werden door professionals uit de filmwereld. Ze oefenden er onder andere met interviewen, acteren en camerawerk. De muziek die bij de film is gebruikt is van de band Undershadow van oud-leerling Youri Elstrodt. De begeleiding was in handen van docenten Reina Bartelink en Dick Pijnacker.
Het enthousiasme bij de leerlingen is zo groot, dat de school nu extra middelen gaat aanschaffen. Een officiële regieset is al binnen, en als alles goed gaat zal een van de dramalokalen op Baken Stad College een semiprofessionele studio worden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto