Met het doorknippen van een lint opende directeur Annerie  Brenninkmeijer van De Nieuwe Bibliotheek het Nieuwe Leerplein. (Foto: Fred Rotgans)
Met het doorknippen van een lint opende directeur Annerie Brenninkmeijer van De Nieuwe Bibliotheek het Nieuwe Leerplein. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Het Nieuwe Leerplein geopend in bibliotheek

Algemeen

STAD CENTRUM -  Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om zich te blijven ontwikkelen. Dat is het doel van Het Nieuwe Leerplein op de tweede etage van De Nieuwe Bibliotheek aan het Stadhuisplein. Woensdag was feestelijke opening, die werd verricht door directeur Annerie Brenninkmeijer. “De bibliotheek wordt van oudsher gezien als een walhalla van boeken, maar in Almere is het vooral ook een huiskamer voor de stad. Een plek waar iedereen terecht kan om te lezen, maar ook om te werken, te studeren, elkaar te ontmoeten, te inspireren en te coachen”, sprak Brenninkmeijer. 

Wat wil jij leren? Dit is één van de vragen die meermaals werd gesteld tijdens de opening van het leerplein in De Nieuwe Bibliotheek. De bezoekers hadden uiteenlopende antwoorden; van leren naaien en een cursus schrijven tot je pensioen leren begrijpen. Tijdens een panelgesprek onder leiding van Avanti met Polly Rademaker (Coördinator Laaggeletterdheid en Inburgering bij de bibliotheek), Andrea Moll (coördinator van Als ik later groot ben en Dare to dream) en Kelly Oostlander (leerplein expert) werden nog meer vragen beantwoord. Zoals ‘waarom is het nieuwe leerplein er?’ en ‘hoe maken we hiervan een succes?’

Samenwerken

Samenwerken: dat is een veelgenoemd antwoord op de vraag hoe Het Nieuwe Leerplein succesvol wordt. Samenwerken met elkaar, samenwerken met partners en samen klanten helpen. Bijvoorbeeld door klanten door te verwijzen naar andere spreekuren, oefenmomenten of cursussen die aansluiten bij hun leerwensen. Zo worden klanten geholpen hun vaardigheden ontwikkelen en kunnen ze het volgende keer zélf. 

Suggestiebox

Het Nieuwe Leerplein verbindt het aanbod van de bibliotheek en diverse partners, zodat er een centrale plek ontstaat waar Almeerders kunnen komen om te leren, hulp te krijgen, geïnspireerd te worden en zichzelf te blijven ontwikkelen. Belangrijke thema’s waarvoor je nu al op het leerplein terecht kunt zijn taal, digitaal, overheidszaken begrijpen, werk & toekomst en persoonlijke ontwikkeling. In de suggestiebox op het plein kan iedereen een idee, suggestie of leerwens schrijven.

Laagdrempelig

Het leerplein in de bibliotheek is een laagdrempelige plek om eens binnen te stappen. Om deel te nemen aan de activiteiten hoef je geen lid van de bieb te zijn en het is grotendeels gratis. 

Bezoek het Nieuwe Leerplein op de 2e etage van bibliotheek Stad of bekijk het aanbod online op denieuwebibliotheek.nl/leerplein. Er zijn namelijk ook diverse online cursussen en leermogelijkheden.

Het leerplein is mede mogelijk gemaakt door gemeente Almere en provincie Flevoland.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto